Ledige jobs


Vi er altid på udkig efter nye talenter, der er passionerede omkring deres evner, karrierer, og som har lyst til at blive en del af
Despecholdet for at gøre en forskel. Hvis det er dig, men du ikke har fundet et ledigt job på vores hjemmeside, der matcher din profil lige nu, er du velkommen til at sende os en uopfordret ansøgning. Så tager vi kontakt til dig, når der er et potentielt match mellem dig og et ledigt job.

Når du søger et job hos Despec, bruger vi udelukkende dine oplysninger i forbindelse med en eventuel rekruttering.
Når rekrutteringsprocessen er afsluttet, sørger vi for, at dine oplysninger bliver slettet. Hvis du sender os en uopfordret ansøgning,
vil vi rigtig gerne have lov til at gemme den i op til 6 måneder. Så kan vi kontakte dig, hvis vi får et ledigt job, som passer til din profil.
Det spørger vi dig selvfølgelig også om lov til.

 

 

 
  

 
Kontakt HR


Nordic HR Manager,Michelle Boysen Pedersen

Direkte: +45 45 74 14 44
E-mail: hr@despec.dk

         

  
  
Rekruttering & on-boarding


Hvordan foregår vores rekrutteringsproces?
Når du har søgt et job og er med i en rekrutteringsproces hos Despec, forsøger vi at strukturere processen på en måde der er effektiv, informerende og simpel for alle parter. Vi tager altid udgangspunkt i det lokale behov. Derfor kan du opleve variationer i hvordan rekrutteringsprocesser er struktureret over tid, mellem lande og afdelinger.
Lige meget om du er den rigtige kandidat for et bestemt job, er det vigtigt for os at du har en god og professionel oplevelse, fra første kontakt med os.

Hvordan foregår oplæring og on-boarding?
Når du er ansat hos Despec kan du forvente at vi vil gøre vores bedste for at klæde dig godt på til at komme i gang i dit nye job. Din leder vil forberede onboarding tilpasset dig og dit nye job. Fra din første dag på job, har din leder sørget for at du får tildelt en mentor. En mentor er en kollega i din afdeling som du kan gå til når du har spørgsmål og som vil følge din oplæring, introduktion til arbejdet og inklusion i teamet og i Despec kulturen.

  

  

  

  
Fordele hos Despec

 

Med en stærk virksomhedskultur, der værdsætter samarbejde, kreativitet og et positivt arbejdsmiljø, stræber Despec efter at være en arbejdsplads, hvor medarbejderne trives. Hos Despec er arbejdsklimaet en af de højeste prioriteter. Virksomheden bestræber sig på at skabe en atmosfære af åbenhed, respekt og samarbejde. Gennem regelmæssige aktiviteter, sociale arrangementer og en åben dør-politik for ledelsen fremmer Despec et positivt og støttende arbejdsmiljø, hvor medarbejderne føler sig velkomne og værdsatte.

Despec lægger stor vægt på at opbygge stærke relationer mellem medarbejderne. Det betyder, at vi får meget gode bedømmelser for arbejdsglæde og trivsel. De, der forlader os, siger ofte: "Hvis der er én ting, jeg vil savne, så er det mine kolleger".

Hos Despec er kommunikationen åben. Virksomheden opmuntrer til en kultur, hvor medarbejderne føler sig frie til at dele deres ideer, udfordre status quo og bidrage til virksomhedens succes. Ved at lytte til sine medarbejdere og give dem mulighed for at tage initiativ og ansvar, skaber Despec en atmosfære af tillid og åbenhed, hvor alle stemmer bliver hørt og værdsat.

Vi arbejder på at opnå effektiv Talent Management. Med det mener vi, hvordan du tiltrækker, udvikler og engagerer dine medarbejdere på en struktureret måde. Når du er på plads, arbejder vi på den bedst mulige måde for at skabe en arbejdsplads, hvor du kan udvikle dig og gøre en forskel. Fra dag ét ønsker vi, at vores medarbejdere skal føle sig trygge, og at vi bekymrer os om dem.

Vi tilbyder pensionsordning med sundhedsikring og sundhedspakke, hjemmelavet frokost i kantinen & frugtordning, medarbejderrabat til medlemskab i SATS og ikke mindst en positiv arbejdsplads, med erfarne og hjælpsomme kolleger.

Kort sagt er Despec en virksomhed, der prioriterer arbejdsklimaet, medarbejdernes trivsel og en positiv virksomhedskultur. Ved at fremme venlige kolleger, gode fordele og højt til loftet skaber virksomheden et miljø, hvor medarbejderne føler sig godt tilpas og gør deres bedste arbejde.


 

  

 

  

   

 

 

  

 

  


"Despec er en behagelig virksomhed og mine kollegaer er central del af det. Vi er stærke, vi stoler på hinanden, vi går i samme retning og vi har det sjovt på arbejdet. Her sætter vi teamet først."

Ulf Gustensson,
Nordic Product Manager

 

  


"Despec har en small business-mentalitet, selvom vi er en stor aktør på markedet. Der er masser af grin og god humor internt, men også en høj arbejdsmoral, som jeg virkelig sætter pris på. Despec har vist mig meget tillid inden for mine kompetenceområder, hvilket har fået mig til at vokse som menneske og bidrager til Despec mentaliteten."

Daniel Sunneson,
BID & Price 
Manager

   
  

 

  


"Jeg synes det bedste ved Despec er vores konstante udvikling i forhold til produktgrupper. Derudover har jeg gode kollegaer, hvilket betyder, at vi kan hjælpe alle vores kunder med deres forespørgsler. Endeligt værdsætter jeg mine kunder, som behandler mig godt, når jeg rejser rundt i Norge."

Håvard Husrem,
Account Manager

 

  


"Friheden og tilliden vi bliver givet til at udvikle os selv og implementere nye ideer, gør hverdagen rigtig spændende. Hver dag stræber vi efter at gøre det bedste for vores kunder og dermed også det bedste for Despec."

Marita Hvitstein,
Customer Support

  
  

  
  
Hvor er vi placeret?


Vores hovedkontor og lager er placeret i Lynge, Allerød kommune. Lynge ligger i Nordsjælland, smukt i grønne omgivelser, tæt på mark og skov.